perjantai 10. huhtikuuta 2009

Tere!


Nyt sain aikaseksi lisätä muutaman kuvan täältä. Ekassa kuvassa on The Schoolhousen julkisivu. Tosta portista meen siis joka aamu sisälle varsinaiseen työpaikkaani. Rakennus sijaitsee aivan keskellä kylää ja on rakennettu - kuten olen maininnut - entiseen hylättyyn koulurakennukseen.




Kahden minuutin kävlymatkan päässä on kyläkauppa. Kuten kuvasta näkyy, kyseessä ei ole mikään suuren luokan marketti, mutta saa sieltä ainakin vettä, kaljaa, suklaata, kananmunia ja pelikortteja. Sekä Schoolhouse että kauppa sijaitsevat päätien varrella, joka johtaa ylös Kiinan muurille.





Kuva The Schoolhousen sisältä. Toissa lauantaina meillä oli teemalounaspäivä "kite making and traditional folk music". Lapset teki leijoja ja siinä ne niitä nyt sitten lennättelee. Ravintola oli aivan täynnä. Toimisto, jossa suurimmaksi osaksi työskentelen, sijaitsee rakennuksessa joka näkyy kuvassa.




Mutianyun kylä. Siinä se suurinpiirtein on, ei mikään iso paikka. Mutta todella kauniilla paikalla! Takana näkyy Kiinan muuri luikertelemassa vuoria pitkin.




Vaelsin ylös turistivapaalle "villille muurille". Upean näköistä, ja sama jatkuu kilometrejä molempiin suuntiin!




Kuva lähempää "villistä muurista". Kesti noin tunnin vaeltaa kylästä tälle paikalle. Paikan päällä oli todella sallinen olo että on maailman katolla. Se oli mahtavaa! Toivottavasti pääsen pian taas..


Maisemaa matkan varrelta kävellessäni muurille. Voitte kuvitella miltä maisema näyttää pian kun vuoret ovat täynnä kukkivia puita ja muuta vastaavaa.


Kuva Mutianyun kylästä. Tie kuvassa on kylän päätie - varsinainen valtaväylä. Ympyröivät vuoret näyttävät nyt erilaisilta kun kuvan ottamishetkellä, sillä niitä koristavat kukkiin puhjenneet puut. Kaksi viikkoa sitten vuoret olivat valkeita lumesta, nyt ne on valkeita kukkivista puista! Täällä on ollut jo monta päivää putkeen 25 astetta lämmintä.



Työkavereitani, oltiin syömässä Huairoun keskustassa. Oikealla lähimpänä kameraa on Michelle, joka on läheisin työkaverini täällä ja ainoa joka tekee suurinpiirtein samaa työtä kuin minä. Puhuu sujuvaa englantia ja kuuluu yrityksen johtoporukkaan. Muut kuvassa ovat Daisy, Dani ja Ray (jep, kaikilla on täällä sekä kiinalaiset että länsimaiset nimet). He työskentelevät kokonaan ravintolapuolella, toisin kuin minä ja Michelle. Ovat todella mukavia, vaikkakin kommunikaatio on välillä hieman hankalaa kielimuurin takia...



Kiireinen lauantaipäivä The Schoolhousessa. Oikealla kuvassa näkyy kattoterassimme, joka on luonnollisestikin suosituin paikka ruokailla - sieltä on näkymä Kiinan muurille.




Peking on vain 75minuutin päässä Mutianyusta, mutta aivan täysin eri maailma. Valtava metropoli. On todella mukavaa pomppia kahden vastakohtaisuuden välillä - asua rauhallisessa autenttisessa vuoristokylässä maaseudulla, ja toisaalta viettää aikaa viikoittain yhdessä maailman suurimmista kaupungeista. Tällä viikolla olin Pekingissä kaksi yötä, nähtäväksi jää tuleeko siitä tapa vai tyydynkö yhteen yöhön. Todennäköisesti kallistun kahden yön puoleen.



Kuva Taivaan Temppelin puistosta Pekingistä. Yksi lempipaikoistani maan päällä. Valtava puisto temppeleineen kaupungin keskellä. Paikan maagisuutta ja tunnelmaa on vaikea kuvailla, joten kehotan vaan kaikkia käymään siellä itse.



Tärkeä osa yritystämme on oma lasipuhaltamo. Olin katsomassa demostraatiota, niitä järjestetään täällä kaksi kertaa päivässä. Sain tehtäväksi kuvata prosessin alusta loppuun, sillä yritämme saada kuvin varustellun osion lasinpuhalluksesta nettisivuillemme.





Lisää kuvia pian!
Take care! Wan an,
Pietari











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti